top of page
Under Ytan_EnPerfektStorm.jpg

Berättelsen om hur en grupp sammansvurna finansrebeller konspirerar mot ett privat bolag verksamt i premiepensionssystemet – och hur långt nyckelpersoner i samhällets toppskikt är beredda att gå för att statuera exempel i syfte att rädda ansiktet på landets politiska ledning.

 

Utan att ta ställning i själva skuldfrågan berättar vi om det hittills okända spelet bakom kulisserna som leder till att Alexander Ernstberger och hans kompanjoner döms till långa fängelsestraff. En dokumentärserie i sex delar som bygger på ett unikt material som avslöjar hittills okända omständigheter i det som kallats det största ekobrottmålet i modern tid.

Hela serien finns tillgänglig via https://shows.acast.com/under-ytan

Under Ytan_Skammen.jpg

Första gången Lisa våldtas är hon fyra år. Sedan fortsätter övergreppen, år efter år, tills hon är 12. Efter långa perioder av förnekelse, självförakt, ångest, självskadebeteende, självmordstankar och terapi som inte fungerar fattar hon beslutet att berätta för sina närmaste vad hon utsatts för. Det blir början på den mödosamma vägen tillbaka till en någorlunda fungerande tillvaro. Skadorna sitter djupt och kommer att följa henne livet ut, men hon har hittat metoder för att kunna leva med det.

 

”Skammen – berättelsen om ett övergrepp”, är en serie i fem avsnitt om sexuellt våld som pågår under ytan, där man minst anar det. Det handlar också om att äga sin egen berättelse, och rätten att få vädra den offentligt, hur hemsk den än är.

Hela serien finns tillgänglig via https://shows.acast.com/under-ytan

Under Ytan_AVBSF.jpg

”Att väljas bort som förälder” är berättelsen om en mans kamp för rätten att ta sitt ansvar som pappa och vårdnadshavare. Men stöd av unika ljudinspelningar berättar vi om ett familjerättsligt system som inte fungerar när det gäller barns rätt till en god relation till båda föräldrarna efter en skilsmässa. Det är en berättelse om hur myndigheter och rättsväsende tycks stå helt handfallna och överlåta till den bortvalda föräldern att på egen hand ordna upp den infekterade situationen. Och förlorarna? Barnen.

”Att väljas bort som förälder”  är den första podcastserien i vårt format Under Ytan, producerad av Current Affairs. Under Ytan är en del av Acastfamiljen.

Hela serien finns tillgänglig via https://shows.acast.com/under-ytan

 

QueenOfTrash.jpg

Den 12:e september 2020 griper polisen sophanteringsbolaget Think Pinks VD Bella Nilsson. Think Pink förlorar alla sina kunder och bolaget försätts i konkurs. Tillslaget, menar Bella och den privatspanare hon anlitat, har orkestrerats av Bellas konkurrenter i den gråa, mansdominerade sophanteringsbranchen. Är Bella Nilsson utsatt för konspiration och maktmissbruk, eller är hon helt enkelt en illvillig miljöbov?

 

“Queen of Trash” är en podcastserie i fyra delar för Motiv, producerat av Thomas Sjöberg, Anders Nyström och Niklas Runsten. Exekutiv producent: Nils Bergman.

 

Hela serien finns tillgänglig via https://plus.acast.com/s/motiv

Kungaskandalen.jpg

I november 2010 släpptes boken “Den motvillige monarken” som avslöjade kungen och hans vänners hemliga liv. I den här dokumentärserien hör vi hela historien om den så kallade kungaskandalen, berättad av författarna själva och med hjälp av deras unika researchmaterial. 

 

“Kungaskandalen" är en podcastserie i sex delar för Motiv, producerad av Thomas Sjöberg och Nils Bergman.

 

Hela serien finns tillgänglig via https://plus.acast.com/s/motiv

Rättegångspodden_JohannaMöller.jpg

De senaste åren har journalisterna Thomas Sjöberg och Anders Nyström träffat och samtalat med den livstidsdömde mördaren Johanna Möller. I den här podcast-serien hör vi dessa inspelade samtal och får följa med Thomas och Anders resa in i huvudet på Johanna Möller, som kämpar för att få resning.

 

“Mvh, Johanna Möller” är en podcastserie i fem delar på Rättegångspodden, en samproduktion mellan Current Affairs och Nils Bergman.

 

Hela serien finns tillgänglig via https://podme.com/se/mvh-johanna-moller-fran-skaparen-av-rattegangspodden

Acast-Logo-vit.png
röd bård.jpg
bottom of page